OM OSS

Vi bygger bostäder med inbyggd omtanke

Vår målsättning är att skapa hem gjorda att leva i. Vi bygger bostadsrätter och äganderätter över hela Sverige. Vår filosofi och våra höga krav på oss själva har gjort att vi idag kan kalla oss en stabil bostadsbyggare.

Mer än bara tak över huvudet

Vi har alltid byggt bostäder som ger mycket mer än bara tak över huvudet. Vi är kända för våra personliga arkitektritade bostäder med en kvalitet utöver det vanliga. Det är vi stolta över.

Vår affärsidé är att utveckla, projektera, sälja och bygga nyckelfärdiga bostäder genom varumärkena Götenehus och Swebostad. Vi har över 90 års erfarenhet av trähus, och sedan mitten av 80-talet har vi uppfört både stora och små projektområden. Vi vet att de områden vi bygger står sig väl över tiden och håller ett gott andrahandsvärde.

Vår filosofi är att en ny bostad blir en del av helheten tillsammans med miljö, omgivning, trädgård, inredning och främst av allt – familjen som bor där.

En bra bostad ska tåla alla lägen i livet och att trivas hemma är bland det viktigaste som finns!

Hållbarhet

Vi vill självklart bidra till en hållbar utveckling och arbetar ständigt med att utveckla våra bostäder på ett pålitligt, ansvarstagande och etiskt sätt. Vår målsättning är att skapa bekväma och trivsamma bostäder med sunda och hållbara miljöer och tar självklart hänsyn till hållbarhet under hela processens gång.

Vår historia

Vår historia sträcker sig över 90 år tillbaka i tiden och vi har under åren utvecklats till en av Sveriges ledande hustillverkare. Vi har alltid byggt hus som ger mer än bara tak över huvudet, och känner oss stolta över att vi har lyckats göra oss kända för våra personliga arkitektritade hus, med en kvalitet utöver det vanliga.

Inbyggd omtanke

Det ska kännas tryggt och smidigt att bo i ett Götenehus, det vet vi skapar en bra hemkänsla, och att trivas hemma är en förutsättning för att som kund bli nöjd i längden. Vi kallar det inbyggd omtanke, en vision vi vill nå genom personlig arkitektur och en kvalitet utöver det vanliga.

Vår produktion

Vår produktion består av en planelementsfabrik och en volymhusfabrik som kompletterar varandra. I volymhusfabriken tillverkar vi standardiserade enheter som vi utrustar med kakel, inredning och installationer redan i fabriken. Planelementsfabriken tillverkar väggar, golv och tak med lägre färdigställandegrad men högre flexibilitet.

Jobba hos oss

För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare där våra medarbetare trivs och vill fortsätta utvecklas med oss, men lika viktigt är att vi är attraktiva för nya kompetenser. Här presenterar vi de jobb som finns lediga just nu.

En del av Götenehus Group AB

Götenehus AB är ett helägt dotterbolag till Götenehus Group AB vars aktier är listade på First North som är del av Nasdaq Stockholm. I koncernen ingår även varumärket Swebostad som utvecklar hållbara och prisvärda flerbostadshus och radhus. Du hittar vår årsredovisning och mer information via länken nedan.