Kunder berättar

Hela byggprocessen var bekymmersfri

Eftersom det var första gången familjen byggde hus kändes det tryggt med totalentreprenad där Götenehus tog ansvar för hela byggnationen.

Joy och Mikael flyttade in i sitt nybyggda hus i Östra Grevie i slutet av april 2021. Familjen stortrivs med husets öppna planlösning och sonen Joel gillar att ha både sovrum och lekrum. Föräldrarna arbetar mycket hemifrån och uppskattar att de kan ha var sitt arbetsrum. Jämför de med hur det var i deras fyrarumslägenhet tidigare så är skillnaden stor.

– I lägenheten använde jag köket och ibland min sons rum som arbetsplats, och satt vid hans barnskrivbord och jobbade. Nu är det förstås mycket bekvämare, säger Joy.

– Att jobba hemifrån är en stor tidsbesparing för oss, jag jobbar i Köpenhamn och det tar ungefär en timme att pendla en väg. Numera gör jag den resan en till två gånger per vecka, berättar Mikael.

Jämfört med lägenheten har de fått nästan dubbelt så stor boyta nu och bor i ett lugnt område. En stor fördel är att pendeltågstationen ligger på några minuters promenad från hemmet. Det gör att det går bra att klara sig även utan bil, vilket passar familjen.

– När kompisar kommer och hälsar på är det enkelt för dem att hoppa på tåget i Malmö eller Trelleborg och sedan promenera till oss från stationen, säger Mikael.

Husprojektet började med att familjen fick möjlighet att köpa en tomt i Östra Grevie i Vellinge kommun, mellan Malmö i norr och Trelleborg i söder. Från början var de inne på att bygga ett enplanshus, men efter att ha fått detaljplanen insåg de att huset inte skulle bli tillräckligt stort för deras behov. Säljaren från Götenehus tipsade då om pakethuset Strandhem, som dessutom redan fanns byggt i samma område, vilket underlättade husvalet.

– Vi valde Strandhem för att vi inte hade någon kunskap om husbyggnation. Dessutom blev det enklare med en projektledare och totalentreprenad. Lösningen som Götenehus erbjuder passade oss. Det är bra standard, och vi uppskattade enkelheten och smidigheten. Hela byggprocessen var bekymmersfri, säger Mikael. Det var också viktigt för oss att husföretaget var tryggt och stabilt med hög kvalitet.

Paret provbyggde sitt nya hus i den digitala tjänsten Bygg online för att få en känsla av hur huset skulle se ut både exteriört och interiört, och samtidigt se vilka val och tillval de kunde göra. Familjen lade bland annat till designpaket och belysningspaket i köket, bytte till takdusch i badrummet och lade till en kamin i vardagsrummet. Dessutom valde de till putsad vit fasad, rött taktegel och ett garage.

De konstaterar:

– Vi trivs superbra! Vi har mycket yta och bra planlösningar på båda våningarna. Och det är härligt att ha trädgård och bo så här lantligt!

– Vi är nöjda med det mesta men ångrar lite att vi inte valde till bergvärme, det kostar extra men har flera fördelar och skulle lönat sig i längden.

På frågan vad de skulle vilja tipsa andra blivande husbyggare om, säger Mikael:

– Kolla detaljplanen i god tid så att ni vet vad som får byggas på er tomt. Planera i god tid. Gör produktionskalkylen och håll koll på budgeten, det är våra tips!

Vem bor här?

Namn: Joy Barral och Mikael Järvinen
Husmodell: Strandhem
Bor: Östra Grevie, Vellinge
Familj: Sonen Joel 7 år och chihuahuan Viljo 13 år
Gör: Joy jobbar med betalningslösningar på IKEA IT och Mikael jobbar på bank med risk och finans
Intressen: Familjen spelar golf och gillar resor, träning, promenader och att pyssla i trädgården

Läs mer om Strandhem