Kunder berättar

Bygg Online var rätt för oss

Med fullt upp i livet och en till familjemedlem på väg så kändes det helt rätt för familjen Spångberg att planera sitt Lövhem i verktyget Bygg Online.

Michaela och Martin Spångberg flyttade in i sitt nybyggda hus våren 2017. Och det blev verkligen en flygande start för familjen, för samma vecka som huset restes så föddes parets andra barn.

– Det var första gången vi byggde hus och det passade oss bra med ett koncept där det mesta var förvalt och att vi slapp göra en massa val och fatta beslut. Vi hade ingen tid att fixa själva, utan ville att allt skulle vara klart när vi flyttade in, berättar Michaela.

Det är just det som är det speciella med husen i Bygg Online, att de flesta valen är gjorda i förväg vilket ger ett lägre pris och en snabbare byggprocess, samtidigt som alla husen har en riktigt bra kvalitet.

Familjen Spångbergs byggprojekt hade startat redan några månader tidigare när de bestämde sig för att lämna sin bostadsrätt på 80 kvm och i stället köpa ett hus. Och det var i mötet med Kenneth Roos, säljare på Götenehus, som familjen insåg att man ville bygga ett 1-plans hus och att just Götenehus var ett bra alternativ. För att ytterligare försäkra sig om att de valt rätt besökte de ett Lövhem visningshus och upplevde att husmodellen hade precis rätt planlösning, storlek (139 kvm) och utseende, med högt i tak i kök och vardagsrum och många ljusinsläpp.

Sedan köpte familjen tomten i det familjevänliga bostadsområdet i Värnamo i Jönköpings län, omgivningar som verkligen passar familjen bra. Michaela säger:

– Vi trivs jättebra och det är så skönt att komma hem till ett nytt hus och slippa tänka på saker som behöver fixas. Vi tycker att vi fått mycket för pengarna och att det här alternativet var bäst för oss!

Michaela och Martin berättar att de tog standardvarianterna på allt från golv, till köksluckor, dörrar och golv, och att de endast gjorde ett tillval, nämligen vid valet av köksfläkt. Eftersom familjen hade fullt upp under byggperioden med arbete och småbarn, valde de att alla väggar skulle målas vita.

– Det är det enda vi kan ångra lite idag, att alla väggar är vitmålade. Vi kanske hade velat ha lite mer färg någonstans. Därför vill jag tipsa om att man trots allt bör ta sig lite tid och fundera igenom så att man lägger den lilla extrapengen på något som man verkligen vet att man vill ha. Michaela avrundar:

– Vårt nästa projekt blir att göra klart trädgården, det som är kvar utvändigt är en altan och det kommer vi anlita en snickare för att göra åt oss. Sedan ska vi inte göra mer – utan bara bo!

Vem bor här?

Namn: Michaela och Martin Spångberg
Husmodell: Lövhem
Bor: Värnamo
Familj: Två döttrar som är 2 och 4 år gamla
Gör: Michaela är logistikutvecklare på ett tillverkningsföretag och Martin är högstadielärare i samhällskunskap och idrott
Intressen: Gillar att träna och att umgås med familj och vänner

Läs mer om Lövhem