Kunder berättar

Genuin kvalitet i allt

Med bostadshuset i centrum och två byggnader som flyglar har Hanna Svensson och Jerker Sturedahl skapat en egen liten herrgård. Här kan kreativiteten flöda, både i keramikateljén och i garaget.

Mitt i en grön dunge står tre fristående byggnader, lite som en gammal herrgård. Här har Hanna och Jerker skapat sitt eget ställe på jorden. De har båda två bott i renoveringsobjekt tidigare i livet, men kände nu att det var läge att köpa nytt.

Att det blev just husmodellen Ramsås säger Hanna var takets förtjänst.

– Det var vad jag fastnade för först. Huset i sig är enkelt och har lite av en Karolinerstil, vilken jag är väldigt förtjust i. Det har en gammal karaktär. Proportionerna på fönstren tyckte vi också om, men det var taket som avgjorde, säger hon.

Hanna är keramiker och florist med egen firma. Hennes kreativitet har speglat av sig i utformningen av parets hem. Den ena flygelbyggnaden inrymmer hennes ateljé och den andra ett garage.

– Jag behöver ateljén eftersom jag jobbar hemifrån. Jerker och barnen är väldigt intresserade av att reparera och laga bilar, så vi har mycket utrymme till att fixa, säger hon.

Flygelbyggnaderna har de valt att lägga till och bygga själva, så när bostadshuset sattes upp var även Hanna och Jerker på plats och snickrade.

– Götenehus har verkligen hjälpt oss. De har även ritat flygelbyggnaderna och hjälpte oss med delar av ateljébygget vilket visar att de kan gå utanför ramarna och verkligen möta individuella behov, hur ovanliga de än kan vara.

Det estetiska är väldigt viktigt för kreativa Hanna, och det är hon som styrt det mesta när det kommer till inredning och utformning under byggets gång. Jerker är mer för funktion, rör, avlopp och el.

– Han säger till om han inte håller med mig, men jag har styrt det mesta. Bland annat bad jag snickarna att lägga till detaljer i köket som gör att det får en sekelskiftesstil och det blev väldigt bra, säger Hanna.

Att skapa ett eget hem där man utgår ifrån en grundmodell och beprövad metodik har fungerat väldigt bra att balansera med Hannas många egna kreativa idéer och önskemål. Huset har verkligen mött de önskemål som paret haft.

– Det är så viktigt med färg och form, men det har faktiskt varit skönt att bli lite begränsad i sina val. Vi har verkligen fått genuin kvalitet i allt. När vi jämför med andra hus vi tittat på så fick vi väldigt mycket för pengarna. Det är gediget med rejäla väggar där vi kan spika upp vad som helst.

Det är inte bara paret själv som är nöjd med sitt nya boende. Människor som åker förbi har gett väldigt positiv respons, och Hanna och Jerker har även visat sitt hus för andra som ska bygga.

– Vi är verkligen supernöjda. Nu ska vi fokusera på trädgården och bygga ett orangeri.

Vem bor här?

Namn: Hanna Svensson och Jerker Sturedahl
Husmodell: Ramsås
Bor: Bottnaryd
Familj: Två barn var. Hannas son som är 19 år bor i ett rum i ateljén. Familjen har också hunden Axa, en irländsk terrier
Gör: Hanna är keramiker och florist och Jerker jobbar som brandmästare inom räddningstjänsten
Intressen: Pyssla med huset, trädgården och rally

Läs mer om Ramsås