Kunder berättar

Vi känner oss fria med de stora ytorna och den öppna planlösningen

Familjen stortrivs i sitt nya hus, och älskar att laga mat tillsammans i det rymliga köket.

Samira och Pouya flyttade in i sitt nybyggda hus i området Väsjön i Sollentuna våren 2020. Sedan dess har familjen utökats med dottern Chloe.

Paret berättar att de jämförde olika hustillverkare men fastnade för Götenehus efter att ha besökt ett nybyggt Götenehus som var till salu.

– Vi upplevde en större kvalitetskänsla i materialen redan från standard. Hos andra billigare tillverkare skulle man få betala extra för att nå den nivån vi önskade. Det handlade bland annat om hur innerdörrarna kändes och att golvvärme ingick, säger Pouya. Vi föll också för den öppna planlösningen mellan kök, matrum och vardagsrumsdel. Men ändå gör husets väggpartier att gästerna inte ser rakt in på disken när man har ätit middag i matrummet.

De uppskattar även utrymmena på andra våningen med flera sovrum, var sin walk in closet, och ett stort gemensamt allrum där familjen kan umgås. Chloe har fått eget rum med djurtapeter på väggarna.

– Hon har gott om plats att leka och vi pratar med djuren varje kväll berättar Pouya. Ett av sovrummen har blivit Pouyas arbetsrum med plats för hans datorintresse där han kan stänga dörren om sig.

– Så blir det lugnt och skönt även för oss andra, ler Samira.

Paret har gjort flera tillval, som solceller på taket, en större kamin i vardagsrummet, en större köksö och två ugnar. I badrummet på andra våningen har man byggt en bastu och valt till en dusch med stort duschhuvud.

– Det är som att stå i ett varmt regn, säger Samira.

Som nybyggare kändes det tryggt att välja totalentreprenad. Paret upplever att de fått fin stöttning och hjälp under hela resan av Götenehus säljare Anneli. Pouya säger:

– Vi upplever att alla underentreprenörer har gjort allt och lite till för att vi ska få det som vi önskade, och kommit med både goda råd och bra lösningar.

På frågan ifall de med facit i hand skulle ha gjort något annorlunda, svarar Samira:

– Vi skulle ha velat gjort i ordning markarbeten och trädgård innan vi flyttade in. Som det var nu så fick vi ta tag i det efter att vi flyttat in och tillsammans med några av våra grannar.

Paret fortsätter:

– Det tips vi skulle vilja ge andra är att ta er tid och kolla igenom alternativ och tillval på husmodellerna. Skaffa er en klar bild av hur ni vill ha det så går det snabbare och lättare med valen. Vi var lite oförberedda vilket gjorde att det tog ganska lång tid för oss att välja. Men idag är vi väldigt nöjda med våra val!

Vem bor här?

Namn: Samira Mirzaii och Pouya Shahrestani
Husmodell: Bjurholm
Bor: Sollentuna
Familj: Dottern Chloe
Gör: Samira jobbar som kvalitetschef i en apotekskedja och Pouya jobbar som IT-konsult.
Intressen: Familjen tycker om att umgås, laga mat tillsammans och vara ute i naturen. Samira är certifierad yoga-lärare och tycker om dans. Pouya är sportintresserad och sysslar gärna med olika IT-projekt hemma.

Läs mer om Bjurholm