Origo

Kubism för framtiden

Den moderna kubismen i vår husserie Origo är inspirerad av 20- och 30-talets modernism och funktionalism. Arkitekturen sticker ut, är intressant, sparsmakad och strikt, med rena ytor och räta linjer.

Invändigt är husen formade efter våra vardagsbehov med flödande dagsljus i luftiga, inbjudande rum. Origoserien representerar funktion och form i en skön förening, och erbjuder arkitektur optimerad för framtidens sätt att leva och bo. Kännetecknen för husserien är inte enbart den kubistiska arkitekturen. Även fasaderna med sina tydliga kontraster mellan olika material gör att husen skiljer sig från mängden.

När du kliver in i ett av våra hus ur Origoserien upplever du hur de stora fönstren släpper in rikligt med dagsljus och hur den sköna känslan av rymd och luftighet genomsyrar husen. De kubistiska formerna ger spännande vinklar och skapar rum som gjorda för att umgås i tillsammans med familj och vänner.

Ger liv åt minimalismen

Våra hus i Origoserien är utformade för att passa vardagslivet för familjer och även fungera utmärkt när det är dags för fest och besök av goda vänner. Genom- tänkta detaljer och öppna planlösningar präglar serien. De gemensamma ytorna är luftiga och inbjudande, samtidigt som husens sovrum är placerade så att de ger avskildhet och lugn.

Ett Götenehus är alltid rationellt byggt samtidigt som det finns en arkitektonisk tanke bakom varje detalj. Allt för att skapa en helhet som fungerar i vardagen. I våra ögon är det så man skapar ett hem.

Tack vare välplacerade fönster med stora glasytor flödar ljuset in i rummen och skapar en härlig närkontakt med trädgården och utemiljön. Varje hus har ett välkomnande entréparti som förstärker hela husets karaktär. Flera av dem är designade med entréer som fällts in i fasaden och några har pelare i borstat rostfritt stål som ger en exklusiv karaktär.

Andra detaljer är generösa förvaringsutrymmen och flera ingångar som förenklar det dagliga livet. Ytterligare ett kännetecken är huskroppar som kombineras på ett sätt som ger husen en effektfull fasad, och samtidigt skapar en rumslighet både inne och ute. Detta ger även fina möjligheter till stora terrasser för ett behagligt, insynsskyddat uteliv.