Årets småhus 2020

Med familjen Andersson/Mehles kundanpassade Kungsholm i Örebro är Götenehus en av tre finalister i försäkringsbolaget Gar-Bos tävling Årets småhus.

En av tre finalister

Tävlingen Årets hus arrangeras för andra året i rad och är en prestigefull tävling i branschen där en god sälj- och byggprocess och en felfri, hållbar produkt som uppfyller kundens krav är i fokus.

Årets finalister har utsetts av en expertjury, vilka företräder olika kunskapsområden, från teknik till formgivning. Juryn består av ordförande David Johansson, TMF, Kenneth Kanckos, Villaägarna, Emma Kinch, Nyréns Arkitektkontor, Lennarth Åstrand, Gar-Bos tekniska råd och Linnea Moberg, vd på Gar-Bo. Alla med lång erfarenhet från småhusbranschen.

2-planshuset Kungsholm

Vår motivering till Årets hus:

Familjen Andersson/Mehles kundanpassade Kungsholm stämmer väl överens med Götenehus värderingar; Inbyggd omtanke – trygghet, kvalitet och nytänkande. Den inbyggda omtanken har funnits med som en röd tråd från designen och känslan i huset till den genomtänkta planlösningen, kvaliteten i alla materialval och själva konstruktionen.

Vi har funnits vid kundens sida genom hela byggprocessen och varit lyhörda för kundens förväntningar. Vi har hittat en lösning ur vårt befintliga katalogutbud som kunden sedan anpassat efter sina önskemål. Detta har resulterat i ett kostnadseffektivt förslag och kunden har förstått vad som ingår i vår totalentreprenad. Vi har beskrivit de fallgropar och osäkerhetsfaktorer som finns och uppskattat dessa kostnader via våra underentreprenörer både innan kontraktsskrivning och löpande under processen.

Huset är optimerat för så låg energiförbrukning som möjligt och har tillverkats inomhus i vår klimatsmarta produktionsanläggning som värms upp av vår egen solcellsanläggning.

Slutresultatet överensstämmer väl med kundens förväntningar och har till och med överträffat dem!

Läs mer om husmodellen Kungsholm här.

Kungsholm – lantlig gårdskaraktär med pelararkad