Årets småhus 2022

Joel och Johannas fina Tunhem utanför Gränna blev vinnaren i försäkringsbolaget Gar-Bos årliga tävling Årets småhus 2022. Kvalitet, symmetri och tidlöshet kännetecknar vårt vinnande bidrag, som presenterades på Småhusdagen Live den 24 maj 2022.

Tävlingen Årets småhus arrangeras för fjärde året i rad och är en prestigefull tävling i branschen där man bland annat tittar på form och funktion, innovation, byggprocess, kundupplevelse, hållbarhet och kvalitet.

Årets jury består av David Johnsson (VD på Trä- och Möbelföretagen samt ordförande i juryn för Årets Småhus), Linnea Moberg (VD på Gar-Bo), Lennarth Åstrand (Senior Adviser på Calleon Konsult AB), Oskar Sejnäs (Arkitekt på OS Arkitektur), Kristina Gabrielii (Programchef på IQ Samhällsbyggnads) och Josephine Linghammar (Marknadschef på Booli).

Juryns motivering

Med genomtänkta materialval och lokala hantverkare har man lyckats skapa ett hållbart hus med herrgårdskänsla, inspirerat av den gamla tidens byggtradition. Utöver att huset ligger vackert placerat i sin omgivning finns det en symmetri i huset där ljusinsläppen tagits till vara på ett inbjudande sätt, och där varje kvadratmeter är nyttjad i en flexibel planlösning. Det är ett hus byggt för livet.

Tunhem

Joel och Johannas hus har fått sin perfekta plats och omgivning vid sjön Ören utanför Gränna. Huset kännetecknas av en klassisk, symmetrisk arkitektur och är optimerat för tomtens vackra sjöläge. Med trädgårdssidan åt sjön i väster kan ljuset, vattnet och huset kan samspela på ett mycket fördelaktigt sätt. Uttrycket andas kvalitet, elegans och tidlöshet.

–  Vi är mycket glada och stolta över att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då just kvalitet, som är temat för årets event och tävling, tillsammans med trygghet och nytänkande är Götenehus kärnvärden. Dessa bildar gemensamt vår filosofi – Inbyggd omtanke. Den inbyggda omtanken har funnits med som en röd tråd genom hela husprocessen. Från designen och känslan i huset till den genomtänkta planlösningen, kvaliteten i alla materialval och själva konstruktionen, säger Fredrik Arvidson, affärsområdeschef Villor och fritidshus på Götenehus AB.

Vi önskar Joel och Johanna all lycka till i framtiden!

Tunhem – ståtlig villa med fina sällskapsutrymmen